Familiefilm rond de angstaanjagend ogende kinderjuf Nanny McPhee, gespeeld door Emma Thompson.
#

Bekijk video: Modem/ Breedband

Terwijl The Chronicles of Narnia nog hoog in de Bioscoop Top 10 staat komt de volgende familiefilm er alweer aan: Nanny McPhee, in Groot Brittannië als kerstfilm uitgebracht. Maar het is dan ook een heel Brits verhaal, met de ook zeer Britse Emma Thompson in de titelrol- al maken vele lagen schmink haar bijna onherkenbaar.

Wratten

Thompson (die ook het script schreef) speelt kinderjuf McPhee, die met haar wratten, doorlopende wenkbrauwen, haakneus en vooruitstekende tanden oogt als een heks. Maar ondanks haar motto ("luister of huiver") is ze alleen maar streng voor het bestwil van de kinderen, en niet uit wreedheid. De zeven ondeugende kinderen van het gezin Brown zullen daar snel genoeg achter komen: de monsterlijke juf is hun nieuwe oppas, aangezien weduwnaar Brown (Colin Firth) hen niet in bedwang kan houden.

Nederlandse stemmen

Het Britse Nanny McPhee, gebaseerd op de kinderboeken van Christianna Brand, wordt vooral in de Nederlandse versie uitgebracht, onder titel De Magische Kinderjuf. De Nederlandse stemmenregie werd gedaan door Hilde de Mildt, en de Nederlandse Nanny werd ingesproken door Saskia Temmink. Ongetwijfeld deskundig gedubd, maar in tegenstelling tot bij animatiefilms blijft het een vreemd gezicht bekende acteurs Nederlands te horen praten. Voor volwassenen, althans; de meeste kinderen zullen daar geen probleem mee hebben en moeiteloos meegaan in de wereld van de Magische Kinderjuf.

Het Parool: "een film waarin Emma Thompson de hoofdrol speelt kan nooit slecht zijn"
De Volkskrant: "routineus (..) ouderwets gooi- en smijtwerk"
In 94 zalen (NL versie ) + 10 zalen (originele versie)