Aanstekelijke goed humeurfilm vol verknipte maar ongevaarlijke types.

Bekijk video: Modem/ Breedband

Een van de leukere én betere films op het filmfestival van Rotterdam is het geestige Me and You and Everyone We Know. Het regiedebuut van performance artist Miranda July is een vlot vertelde komedie dat al op menig festival (Sundance, Cannes) prijzen in de wacht sleepte en ook in Rotterdam hoog staat in de populariteitspoll van het publiek. En terecht, want het is een heerlijke film.

Goocheltruc

De vrouwelijke hoofpersoon is Christine, gespeeld door Miranda July zelf. Een kinderlijke vrouw, die in haar kamer gesprekken met zichzelf voert en dit als kunst tracht te slijten. Ze wordt verliefd op Richard, een ietwat verwarde, alleenstaande schoenverkoper. Richard loopt de hele film lang met zijn hand in het verband, na een mislukte goocheltruc waarbij hij zijn hand in brand trachtte te steken om indruk te maken op zijn zoons. De 14-jarige Peter heeft echter meer belangstelling voor twee plagerige tienermeisjes uit de buurt, die hem beloven te pijpen als hij kan zeggen wie van hen dat het beste doet. Intussen doet zijn 7-jarige broertje op internet onschuldig bedoelde voorstellen tot poepseks aan een verdacht geïnteresseerde anonieme volwassene.

Goed humeurfilm

Laat dat u vooral niet afschrikken: Me and You wil de kijker vooral plezieren, dus de tegendraadse verhalen lopen nooit op nare scènes uit. Dat is een hele verademing op een festival dat bol lijkt te staan van nare seksscènes. Een beetje festivalsnob haalt natuurlijk zijn neus op voor Me and You, een toegankelijke crowdpleaser zonder hangjongeren die zich al dan niet gedrogeerd aan lang uitgesponnen groepsverkrachtingen bezondigen- maar daar heeft het festivalpubliek gelukkig lak aan. Inderdaad is Me and You niet vernieuwend en onder meer schatplichtig aan een film als Ghost World; maar de controversiële pretenties van schokkend bedoelde festivalfilms zijn evenmin nieuw. En het leukste van Me and You is dat hij ook buiten de festivaldrukte van Rotterdam te zien is, in 20 zalen. Goed voor een goed humeur, deze vrolijke voorjaarsverrassing!

www.meandyoumovie.nl

Het Parool: "blijmoedig modern sprookje(..) milde feel good movie met prettig gestoorde personages".
De Volkskrant: "fragmentarisch, blijmoedig en melancholisch sprookje (..) hartverwarmende film".
In 20 zalen