Woensdag 28 september 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

Dodelijk schietincident Alec Baldwin was ongeluk volgens medisch onderzoeker

Het dodelijke schietincident op de filmset van Rust, waar acteur Alec Baldwin bij betrokken was, is door een medisch onderzoeker bestempeld als ongeluk. Die conclusie volgt uit een autopsie en verschillende politierapporten die dinsdag openbaar zijn gemaakt, meldt CBC News.
Door onze entertainmentredactie

De FBI concludeerde zondag wel dat Baldwin zelf de trekker had overgehaald. Eerder was dat ook te zien op de vrijgegeven camerabeelden van het incident.

Hoe zwaar de conclusie van de medisch onderzoeker wordt meegewogen, is nog onduidelijk. Aanklagers buigen zich nog over de zaak en wachten onder meer op informatie uit Baldwins telefoon. Daarna kunnen ze pas beslissen of de 64-jarige acteur vervolgd moet worden of niet.

Op 21 oktober 2021 nam Baldwin een scène op in een kerk, waarbij hij een revolver richting de camera moest trekken. Toen het wapen plotseling afging, werd cameravrouw Halyna Hutchins dodelijk geraakt. Ook regisseur Joel Souza raakte gewond.

Uit onderzoek van de autoriteiten bleek eerder dat de dood van Hutchins te voorkomen was geweest. De makers zouden "duidelijk onverschilligheid" hebben getoond in de omgang met vuurwapens op de set. Het filmproductiebedrijf kreeg daarom in april al een boete van 136.793 dollar (ongeveer 126.000 euro).

Beeld uit video: Beelden van Baldwin na schietpartij op filmset vrijgegeven0:59
Afspelen knop

Beelden van Baldwin na schietpartij op filmset vrijgegeven

Beelden van Baldwin na schietpartij op filmset vrijgegeven


Lees meer over:

Alec BaldwinFilms & SeriesMedia en Cultuur

Aanbevolen artikelen