Vrijdag 30 september 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Chris Pratt, Bryce Dallas Howard

Chris Pratt hielp collega Bryce Dallas Howard met onderhandeling Jurassic World

Chris Pratt heeft zijn Jurassic World-collega Bryce Dallas Howard geholpen met de onderhandelingsgesprekken voor haar rol in de filmreeks. De acteur zorgde ervoor dat ze meer betaald kreeg voor attracties en videogames rondom de films, vertelt de 41-jarige actrice aan Insider.
Door onze entertainmentredactie

Pratt en Howard spelen beiden een hoofdrol in de drie Jurassic World-films die in de afgelopen jaren uitkwamen. In 2018 meldde Variety dat de actrice met haar rol in Jurassic World: Fallen Kingdom zo'n 8 miljoen euro had verdiend, terwijl Pratt 10 miljoen zou hebben gekregen. Later vertelde Howard dat dat niet klopt: ze zou een nog veel lager bedrag hebben gekregen dan Pratt.

"Ik kreeg zo veel minder betaald dan werd gemeld. Zo veel minder", aldus de actrice. "Ik begon in 2014 met de onderhandelingen voor de films, het was toen zo'n andere wereld. Ik had een gigantisch nadeel", meent Howard. "Helaas moet je voor drie films tekenen, dus de afspraken stonden al vast."

Howard besprak haar salaris met Pratt. Aan de vergoeding voor haar acteerwerk kon niets meer worden veranderd. Maar Pratt beloofde haar te helpen met de onderhandelingen over overige inkomsten. Zo zorgde hij ervoor dat ze inkomsten uit Jurassic-merchandise ontving.

"Hij zei letterlijk tegen me: 'Je hoeft je geen zorgen te maken, ik ga alle onderhandelingen doen. We gaan hetzelfde betaald krijgen en je hoeft hier niet meer over na te denken, Bryce.' Ik vond hem daarom zo geweldig", zegt de actrice. "Ik ontving meer geld voor al die zaken dan dat ik ooit voor de films kreeg."


Lees meer over:

Chris PrattJurassic WorldFilms & Series

Aanbevolen artikelen