Maandag 26 september 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

John Travolta over Olivia Newton-John: 'Je maakte onze levens beter'

Acteur John Travolta brengt op Instagram een eerbetoon aan Olivia Newton-John, zijn maandag overleden Grease-tegenspeelster. "Je maakte onze levens beter", schrijft hij. Ook veel andere bekende sterren reageren verdrietig op de dood van de actrice.
Door onze entertainmentredactie

De Brits-Australische actrice en zangeres overleed op 73-jarige leeftijd aan de gevolgen van borstkanker. In de afgelopen dertig jaar is de ziekte meerdere keren bij haar geconstateerd.

"Mijn liefste Olivia, jij maakte al onze levens zo veel beter. Jouw impact was ongelooflijk", schrijft Travolta bij een oude foto van Newton-John. "Ik houd zo veel van je. We zullen elkaar weer zien en allemaal weer samen zijn. De jouwe vanaf het eerste moment dat ik je zag, voor altijd! Jouw Danny, jouw John."

Travolta en Newton-John waren in 1978 in de musical Grease te zien als Danny en Sandy, twee middelbare scholieren met heel verschillende achtergronden die toch een stel werden. Ze scoorden samen meerdere hits met muziek uit de film, zoals Summer Nights en You're The One That I Want.

"De jouwe vanaf het eerste moment dat ik je zag", schrijft John Travolta op Instagram.

Actrice was 'de verpersoonlijking van de zomer'

Zanger Rod Stewart deelt een persoonlijk verhaal over Newton-John op Twitter. Hij noemt haar zijn "grote vriendin" en "een echte dame". Daarbij laat hij weten dat haar broek van spandex in Grease hem inspireerde tijdens zijn Do ya think I'm Sexy-periode.

Stockard Channing speelde naast Newton-John de rebelse Betty Rizzo in Grease. In een officiële reactie op het overlijden van Newton-John zegt Channing niet te weten of ze ooit een mens heeft gekend die liever was dan Newton-John. "Olivia was de verpersoonlijking van de zomer: haar zonnigheid, haar warmte en haar elegantie komen altijd bovendrijven wanneer ik aan haar denk. Ik zal haar enorm missen."

Actrice Barbra Streisand houdt het op Instagram kort, maar krachtig. Ze schrijft dat Newton-John nog veel te jong was om te sterven. "Moge ze rusten in vrede."

Barbra Streisand heeft een korte, maar krachtige boodschap.

'Olivia is altijd mijn held geweest'

Julianne Hough speelde Sandy in de serie Grease: Live en had naar eigen zeggen een bijzondere relatie met Newton-John. "Olivia is altijd mijn held geweest", schrijft de actrice bij een reeks foto's op Instagram.

Hough en Newton-John omhelzen elkaar op de foto. "Eerst ontdekte ik haar aanstekelijke energie als artiest, maar het was uiteindelijk haar hart dat mijn hart stal. Voor altijd een icoon en legende!"

Julianne Hough zag Olivia Newton-John als haar held.

'Een van de aardigste mensen met wie ik mocht samenwerken'

"Er is nog een engelenstem toegevoegd aan het Hemelse Koor", zegt zangeres Dionne Warwick op Twitter. Newton-John was een gewaardeerde vriendin van Warwick en "een van de aardigste mensen" met wie ze "mocht samenwerken". "Ze rust nu in de armen van onze hemelse Vader."

Over actrice Michelle Pfeiffer werd in 2016 gezegd dat zij het niet goed kon vinden met Newton-John. Laatstgenoemde liet destijds weten dat zij Grease 2, waarin Pfeiffer de hoofdrol speelt, niet kon waarderen. Ook vond ze de prestaties van Pfeiffer niet indrukwekkend. Maar de twee lieten in 2020 zien dat er geen onderlinge vijandigheid was.

Pfeiffer deelde toen een foto met Newton-John op Instagram. "Kijk wie ik tegen het lijf liep gisteravond", schreef Pfeiffer. "De oorspronkelijke Pink Lady." Pfeiffer plaatste de foto dinsdag weer in haar Stories. Ze bedankte Newton-John voor het delen van haar talent met de wereld.

Een Instagram-post van Michelle Pfeiffer in 2020.

Lees meer over:

John TravoltaOlivia Newton-JohnFilms & SeriesMedia en Cultuur

Aanbevolen artikelen