Vrijdag 12 augustus 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

Disney+ komt met serie over fantasyboek Eragon

Disney+ werkt aan een liveactionserie over Eragon, meldt Variety. Daarmee geeft het bedrijf gehoor aan de wens van fans van het fantasyboek, die in 2021 de hashtag #EragonRemake in het leven riepen. Zo wilden ze Disney ervan overtuigen een serie te produceren.
Door onze entertainmentredactie

Het populaire fantasyboek voor jongvolwassenen is het eerste deel uit de vierdelige The Inheritance Cycle-reeks. The Inheritance Cycle gaat over de plattelandsjongen Eragon. Hij ontdekt een ei waar een draak, Saphira, uit komt. De twee krijgen een hechte band en bevechten samen het kwaad.

Mentor Brom leert Eragon een Drakenrijder te worden. Van Drakenrijders werd gedacht dat ze door koning Galbatorix uitgeroeid waren. Eragon en Saphira besluiten Galbatorix te verslaan en het land Alagaësia van zijn tirannie te bevrijden.

Na Eragon (2002) verschenen de boeken Eldest (2005), Brisingr (2008) en Inheritance (2011). Wereldwijd zijn er zo'n 41 miljoen exemplaren van de boeken verkocht. Christopher Paolini, de schrijver van de boeken, zou meewerken aan de serie. Wanneer de serie te zien is, is nog niet bekend.

Eragon werd in 2006 al verfilmd met een budget van 100 miljoen dollar (98 miljoen euro). De film leverde ongeveer 250 miljoen dollar (ruim 245 miljoen euro) op. Uit teleurstelling over de film begonnen fans van de boeken de hashtag #EragonRemake.


Lees meer over:

Films & SeriesMedia en CultuurDisney+

Aanbevolen artikelen