Zaterdag 1 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

Dikkie Dik krijgt in 2024 voor het eerst een eigen bioscoopfilm

De beroemde kater Dikkie Dik krijgt zijn eerste eigen speelfilm. De animatiefilm Dikkie Dik en de Verdwenen Knuffel is medio 2024 in Nederlandse bioscopen te zien, maakten producenten Phanta Animation en BosBros donderdag bekend.
Door onze entertainmentredactie

Dikkie Dik en de Verdwenen Knuffel wordt volgens de makers "een actieve doe-en-zing-je-meefilm voor de jongste doelgroep en hun (groot)ouders, waarbij het publiek niet hoeft stil te zitten". Het publiek kan tijdens de voorstelling "Dikkie Dik meehelpen met het zoeken naar zijn liefste knuffel".

Het scenario is geschreven door Burny Bos, die eerder films als Minoes, Het Paard van Sinterklaas en Abeltje maakte.

Joost van den Bosch en Erik Verkerk van animatiestudio Ka-Ching Cartoons (Heinz The Movie) tekenen voor de regie. De liedjes worden gecomponeerd door Mike Boddé en Johan Hoogeboom.

Het eerste Dikkie Dik-verhaal verscheen op 3 maart 1978 in het televisieprogramma Sesamstraat. De afgelopen 45 jaar illustreerde en schreef Jet Boeke honderden Dikkie Dik-verhalen, die sinds 1983 ook in boekvorm uitgebracht werden door Gottmer Uitgevers Groep. Inmiddels zijn er miljoenen exemplaren van verkocht.


Lees meer over:

Films & SeriesMedia en Cultuur

Aanbevolen artikelen