Vrijdag 19 augustus 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

Afleveringen laatste reeks Stranger Things korter dan in lang vierde seizoen

Kijkers van de Netflix-hit Stranger Things zullen sneller door het vijfde en laatste seizoen heen zijn. Makers Matt en Ross Duffer zeggen in de podcast Happy Sad Confused dat de afleveringen korter zullen zijn dan die van de vierde reeks, die een recordlengte had.
Door NU.nl/ANP

Volgens de gebroeders Duffer heeft de kortere duur te maken met de kortere aanloop van het vijfde seizoen.

"In het afgelopen seizoen duurde het bijna twee uur voordat onze kinderen echt in het bovennatuurlijke mysterie verwikkeld raken. Je ziet eerst waar ze nu zijn in hun leven en hoe ze worstelen met zich aanpassen aan de middelbare school", legt Matt Duffer uit.

De vijfde en allerlaatste reeks gaat gelijk door waar de vierde is gestopt, vervolgt Matt. "Maar verwacht wel dat de laatste aflevering net zo lang zal zijn als een film."

Het vierde seizoen, waarvan vrijdag de laatste twee afleveringen verschenen, was bijna vijf uur langer dan de vorige reeksen. De finale duurde zelfs 2,5 uur. Wanneer het vijfde seizoen uitkomt, is nog niet bekend.

Stranger Things, een van de best bekeken series van Netflix, speelt zich af in de jaren tachtig en gaat over een groep tieners die in aanraking komt met bovennatuurlijke krachten. De Duffers lieten zich inspireren door het werk van onder anderen Steven Spielberg en Stephen King.


Lees meer over:
Stranger ThingsFilms & SeriesMedia en Cultuur

Aanbevolen artikelen