Zaterdag 13 augustus 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

Jelka van Houten komt in bakfiets naar première animatiefilm Knor

Een deel van de acteurs die een stem hebben ingesproken voor de nieuwe animatiefilm Knor is zondag op bijzondere wijze naar de première in bioscoop Tuschinski in Amsterdam gekomen. Onder anderen Henry van Loon, Jelka van Houten en Alex Klaassen werden per bakfiets voor de deur afgezet.
Door NU.nl/ANP

In Knor krijgt Babs voor haar negende verjaardag van haar opa uit Amerika het varkentje Knor cadeau. Haar ouders zijn daar niet zo blij mee. Alleen op voorwaarde dat Knor een puppycursus volgt, mag Babs hem houden. Maar dan blijkt opa stiekem andere plannen te hebben met Knor.

De belangrijkste rollen in de film zijn ingesproken door Jelka van Houten, Kees Prins, Henry van Loon, Loes Luca en Alex Klaasen.

Knor is geen liveaction-film, maar een stop-motion-animatie. Dit betekent dat een regisseur zijn beelden krijgt door poppen van klei of plastic shot voor shot te fotograferen terwijl de pop in elk shot een net iets andere houding heeft. Door deze beelden achter elkaar af te spelen, lijkt het net alsof de poppen bewegen. Deze techniek wordt bijvoorbeeld gebruikt voor de Britse reeks Wallace & Gromit, over een man en zijn hond.

De film, die eerder ook op buitenlandse festivals te zien was, draait vanaf 13 juli in de Nederlandse bioscopen.

Deze inhoud kan helaas niet worden getoondWij hebben geen toestemming voor de benodigde cookies. Aanvaard de cookies om deze inhoud te bekijken.

Lees meer over:

Films & SeriesMedia en Cultuur

Aanbevolen artikelen