Vrijdag 19 augustus 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

'Weggestuurde' Babette van Veen keert alweer terug in Goede Tijden

Babette van Veen maakt een half jaar na haar gedwongen vertrek in Goede Tijden, Slechte Tijden alweer haar rentree in de langlopende RTL 4-soapserie. Haar personage Linda Dekker is vanaf volgende week weer te zien, zo maakte de actrice zondag bekend in RTL Boulevard.
Door NU.nl/ANP

De 54-jarige Van Veen, die al in de eerste aflevering in 1990 te zien was, hoorde vorig jaar dat ze uit de serie werd geschreven. De laatste aflevering waarin ze nog te zien was, werd in december uitgezonden.

Haar terugkeer zag ze daarom echt niet aankomen. "Ik had mijn spulletjes gepakt, ik had afscheid genomen. Ik heb een borrel gehad, een etentje gehad, een gouden horloge gehad. En ik ben weggegaan", aldus Van Veen, die enige tijd na haar afscheid plots een mailtje kreeg met de vraag of ze wilde komen "praten". "Natuurlijk wilde ik dat!"

Van Veen was teleurgesteld over vertrek

Het is niet duidelijk hoelang Van Veen mag blijven. "Ik kan wel zeggen dat ik niet vandaag of morgen weg ben. Verder moet er gekeken worden wat ze willen met het personage."

Van Veen maakte na haar gedwongen vertrek duidelijk kenbaar dat ze het jammer vond dat ze niet verder mocht. In de media liet ze destijds weten dat ze "een tikkeltje beledigd" was omdat ze uit de serie werd geschreven.

In de uitzending van zondag onthulde RTL Boulevard ook dat acteur Kees Boot een rol in GTST krijgt. Hij speelt de nieuwe huisarts van soapdorp Meerdijk.


Lees meer over:
Goede Tijden, Slechte Tijdenbabette van veenFilms & SeriesMedia en Cultuur

Aanbevolen artikelen