Maandag 8 augustus 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Brad Pitt

Brad Pitt en Lewis Hamilton werken mee aan Formule 1-film op Apple TV+

Brad Pitt en Lewis Hamilton hebben zich verbonden aan een film over Formule 1 die wordt gemaakt door Apple TV+. De streamingdienst maakt bekend dat Pitt de hoofdrol gaat spelen en dat coureur Hamilton aan de slag gaat als producent.
Door NU.nl/ANP

Nadat er al maandenlang geruchten waren rondgegaan, heeft Apple TV+ nu bevestigd dat de Formule 1-film gemaakt gaat worden. Daarin wordt het verhaal verteld van een oudere coureur (Pitt) die terugkeert uit zijn pensioen om de strijd aan te gaan met een nieuwkomer binnen de koningsklasse van de autosport.

De film wordt geregisseerd door Joseph Kosinki, die ook de regie van de blockbuster Top Gun: Maverick in handen had. Ook Hollywood-producent Jerry Bruckheimer is betrokken bij het project.

Hoewel Hamilton eerder cameo's had in films als Cars 2, Cars 3 en Zoolander 2, ziet het er niet naar uit dat de Britse coureur opnieuw zijn opwachting maakt op het witte doek.

Eerder zei hij hierover: "Ik vind het leuk om te doen, maar ik weet niet of ik er echt talent voor heb. Ik doe mijn best, maar er zijn vele anderen die dit veel beter kunnen dan ik. Dus ik maak mijzelf geen illusies over een filmcarrière, en die ambieer ik ook helemaal niet; daarvoor vind ik racen nog veel te leuk en uitdagend."


Lees meer over:

Brad PittFilms & SeriesMedia en Cultuur

Aanbevolen artikelen