Filmproducenten Levitate Film en The Media Brothers weerspreken de beweringen van Soundos El Ahmadi dat ze zich schuldig hebben gemaakt aan zwangerschapsdiscriminatie. De daadwerkelijke castingprocedure zou nog niet gestart zijn.

"Voorlopig hebben we er allereerst om artistieke redenen de voorkeur aan gegeven om andere actrices uit te nodigen voor een auditie voor deze rol", staat in een gezamenlijke verklaring.

"Daarnaast vindt de draaiperiode mogelijk plaats als Soundos hoogzwanger is. De (in ons script beschreven) fysiek zware rol als jeugdvoetbaltrainer zou dan zowel voor haarzelf als haar baby als de filmproductie risicovol zijn. We volgen hiermee ook het arboadvies op van de Rijksoverheid op het gebied van fysieke belasting en zwangerschap."

El Ahmadi maakte woensdag op Instagram bekend dat ze zwanger is. Ook meldde ze dat ze daarom de rol in de film Leeuwin niet mocht spelen, terwijl ze daarvoor wel gevraagd zou zijn. Volgens de comédienne is er sprake van zwangerschapsdiscriminatie. "Nu willen ze mij niet meer. Ben er werkelijk kapot van", aldus de actrice.