De tweede Costa!-film heeft binnen een week na de verschijning 100.000 bezoekers naar de bioscoop gelokt. Voor die prestatie heeft de film een Gouden Film-award ontvangen.

Een aantal castleden van de film werd dinsdagmiddag door RTL Boulevard verrast met de prijs. "En dat na één weekend, joh!", reageert Soy Kroon. Hij zegt zich niet veel aan te trekken van de negatieve recensies van enkele kranten. Regisseur Jon Karthaus noemt het aantal bezoekers "ongelooflijk".

De film is geen vervolg op de hit uit 2001, maar het verhaal speelt zich wel twintig jaar later af op dezelfde locatie en met deels dezelfde personages. De hoofdrollen worden gespeeld door Katja Schuurman en Abbey Hoes. Schuurman was in 2001 ook in de eerste Costa!-film te zien. Ook Roeland Fernhout, Oscar Aerts, Tina de Bruin en Stephanie van Eer spelen in de nieuwe film.

Costa! uit 2001 is een mijlpaal in de Nederlandse filmgeschiedenis. De comedy van Johan Nijenhuis over een groep jongeren die twee weken vakantie viert in Salou sprak een jong publiek aan dat de Nederlandse film daarvoor niet wist te vinden. Naar de originele film kwamen zo'n 700.000 bezoekers.

Bekijk de trailer van Costa!!
157
Bekijk de trailer van Costa!!