Donderdag 11 augustus 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

Fans in China boos over gecensureerde versie van Friends

De populaire Amerikaanse sitcom Friends is sinds deze week weer in China te zien, maar wel in een iets aangepaste versie. Chinese kijkers uiten op sociale media hun onvrede over het feit dat verwijzingen naar een lesbische relatie uit de serie zijn geschrapt. De hashtag #FriendsCensored werd trending op het platform Weibo, tot ook die werd gecensureerd.
Door NU.nl/ANP

In de serie wordt hoofdpersonage Ross door zijn vrouw Carol verlaten wanneer zij erachter komt dat ze op vrouwen valt. Zij krijgt vervolgens een relatie met Susan. Conversaties waarin die lesbische relatie ter sprake komt, zijn in China niet te zien. Ook andere gesprekken met een seksuele lading zijn gecensureerd.

De sitcom, die tien seizoenen beslaat, is erg populair in China. Friends was in 2012 al een tijd in het land te zien, maar toen nog zonder aanpassingen. Vrijdag werd het eerste seizoen opnieuw op verschillende Chinese streamingplatforms uitgebracht. De komende tijd zal van de succesvolle serie één seizoen per week uitkomen.

In China verschijnen wel vaker aangepaste versies van films en series. Recent gebeurde dat nog met de culthit Fight Club, die een heel ander einde kreeg. Na ophef over de aanpassingen kreeg de film weer zijn oorspronkelijke einde.


Lees meer over:

ChinaFriendsFilms & SeriesMedia en Cultuur

Aanbevolen artikelen