Van de BNNVARA-serie KLEM wordt een film gemaakt. De film gaat verder waar het verhaal van de serie na drie seizoenen is gebleven. De hoofdrollen worden weer gespeeld door Barry Atsma, Jacob Derwig, Georgina Verbaan en Ellen Parren.

De opnames van KLEM vinden komend voorjaar plaats in de Italiaanse regio Toscane, heeft distributeur September Film maandag bekendgemaakt.

"Na mijn plechtige belofte dat de derde serie echt de laatste was, ben ik toch gezwicht voor de verleiding om nog een toetje te serveren in de vorm van een film", zegt scenarist en regisseur Frank Ketelaar. "Niet in de laatste plaats omdat ik benieuwd was hoe Marius en Kitty zich in Italië zouden redden. Wordt het Ik Vertrek of meer Gomorra met een oranje tintje?"

De personages Marius en Kitty wonen in de film alweer enige tijd in Toscane, waar ze de hand hebben weten te leggen op een wijngaard. Marius heeft zijn leven gebeterd, dus vertrekt Hugo vol goede moed om samen met Sophie zijn dochter Suus voor een langverwachte reünie bij hartsvriendin Chrissie af te zetten. Hugo is echter nog niet aangekomen of de situatie escaleert volledig.

KLEM: de film verschijnt eind 2022 in de bioscoop. Later zal BNNVARA de film als driedelige serie uitzenden op NPO1.