De politie van Santa Fe heeft van de rechter een huiszoekingsbevel gekregen om de iPhone van Alec Baldwin in beslag te kunnen nemen. Volgens de sheriff zou daar belangrijke informatie op kunnen staan over het fatale schietincident dat plaatsvond op de filmset van Rust, meldt TMZ.

De 63-jarige acteur heeft onderzoekers verteld over e-mails die hij en Hannah Gutierrez-Reed, de verantwoordelijke voor de wapens op de set, naar elkaar stuurden. Dat blijkt uit documenten die TMZ in handen heeft.

Zo mailde Gutierrez-Reed een aantal foto's van wapens en messen die ze voor de film in gedachten had, waarop Baldwin antwoordde dat hij een groter wapen wilde. Vervolgens toonde ze hem een antieke Colt. Met een replica daarvan bracht Baldwin zijn collega uiteindelijk om het leven.

Hoewel er eerder werd gevraagd om Baldwins telefoon, werd dat tot op heden geweigerd door zijn advocaten. Zij wilden alleen meewerken als er een officieel bevel werd getoond, wat nu het geval is.

Eind oktober ging op de set van Rust onbedoeld een geladen wapen af dat Baldwin vasthield. Daarbij kwam de 42-jarige cameravrouw Halyna Hutchins om het leven.

In het pistool hadden eigenlijk losse flodders moeten zitten. Baldwin gaf begin december in een interview met ABC News aan dat hij de trekker niet heeft overgehaald en dat hij zich niet verantwoordelijk voelde voor de dood van Hutchins.

Baldwin over schietincident: 'Ik dacht dat ze was flauwgevallen'
68
Baldwin over schietincident: 'Ik dacht dat ze was flauwgevallen'