Alec Baldwin zegt dat hij de trekker van het pistool op de set van Rust niet heeft overgehaald. Dat is te zien in een fragment van het eerste interview met de acteur over het fatale schietincident, dat donderdag wordt uitgezonden op ABC.

Baldwin schoot cameravrouw Halyna Hutchins in oktober per ongeluk dood met een pistool dat diende als rekwisiet. De autoriteiten van Santa Fe doen nog onderzoek naar het incident. Vooralsnog wordt niemand strafrechtelijk vervolgd. Wel hebben de autoriteiten gezegd dat er meerdere kogels op de filmset zijn gevonden.

In de vrijgegeven beelden stelt interviewer George Stephanopoulos onder meer dat het overhalen van de trekker van het pistool niet in het script stond. Baldwin zegt daarop dat hij de trekker inderdaad niet heeft overgehaald.

"Nou, de trekker is niet overgehaald. Ik heb de trekker niet overgehaald", aldus Baldwin. Als Stephanopoulos dat herhaalt, bevestigt Baldwin zijn eerdere antwoord. "Nee, ik zou nooit een pistool op iemand richten en dan de trekker overhalen. Nooit."

ABC maakte dinsdag bekend dat journalist Stephanopoulos bijna anderhalf uur met de acteur heeft gesproken. "Hij was heel open en beantwoordde elke vraag", zei de journalist in Good Morning America. "Ik heb de afgelopen twintig jaar duizenden interviews gedaan voor ABC, maar dit was het meest intense gesprek dat ik ooit heb gehad."

Baldwin in tv-promo over schietincident: 'Ik haalde trekker niet over'
69
Baldwin in tv-promo over schietincident: 'Ik haalde trekker niet over'