De Nederlandse familiefilm Captain Nova gaat donderdag gewoon in de bioscopen draaien, ondanks de avondlockdown. De film opende half oktober met veel succes het festival Cinekid.

Producent Keplerfilm en distributeur Gusto laten zaterdag weten het "juist nu, in deze lastige tijden" als hun taak te zien "mensen afleiding te bieden".

De film, met in de hoofdrollen Anniek Pheifer, Kika van de Vijver en Sander van de Pavert, speelt zich af in 2050, als de aarde door een milieuramp vrijwel onbewoonbaar is geworden. De gevechtspiloot Nova (Pheifer) krijgt de geheime opdracht terug te reizen in de tijd om de ramp te voorkomen. Een bijwerking van het tijdreizen is echter dat Nova weer jong wordt en neerstort als twaalfjarige (Van de Vijver). Niemand neemt haar en haar boodschap serieus.

Een andere grote film die in de komende periode moet gaan draaien, is de romantische comedy Soof 3. Distributeur Dutch FilmWorks laat desgevraagd weten nog geen besluit te hebben genomen over de release. Soof 3 had eigenlijk vorig jaar al in de bioscoop te zien moeten zijn, maar de release werd toen uitgesteld vanwege de winterlockdown van 2020.

Bioscopen mogen vanaf zondag tot 17.00 uur open zijn. Ook de anderhalvemeterregel geldt weer. Dit betekent dat de theaters veel minder bezoekers kunnen ontvangen.