Vrijdag 12 augustus 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

Disney stelt nieuwe Star Wars-film voorlopig uit

Het eerstvolgende filmproject in de Star Wars-franchise heeft vertraging opgelopen. Rogue Squadron zou in december 2023 uitkomen, maar Disney haalde de film maandag van de planning.
Door NU.nl/ANP

De reden zou zijn dat regisseuse Patty Jenkins niet zoals eerder gepland in 2022 aan de slag kan met de film. Ze heeft ook nog twee projecten met actrice Gal Gadot op stapel staan: een film over Cleopatra en een derde deel van hun succesvolle Wonder Woman-reeks. Het is niet duidelijk of beide titels nu voorrang hebben gekregen op de Star Wars-film.

Rogue Squadron zou de eerste film van Star Wars zijn na The Rise of Skywalker uit 2019, waarmee de Skywalker-saga na ruim veertig jaar werd afgesloten. Het project werd eind 2020 aangekondigd en Jenkins liet afgelopen zomer weten dat het script waar ze met Matthew Robinson aan werkte vergevorderd was.

Producent Lucasfilm heeft niet bekendgemaakt of het eerst aan een andere film gaat beginnen nu Rogue Squadron is vertraagd. Eerder werd bekend dat zowel Marvel Studios-baas Kevin Feige als regisseur Taika Waititi een Star Wars-project in ontwikkeling heeft.


Lees meer over:

Star WarsFilms & SeriesMedia en Cultuur

Aanbevolen artikelen