De hoofdrollen in de filmversie van de Broadwaymusical Wicked worden vertolkt door Ariana Grande en Cynthia Erivo, kondigden de twee donderdag aan op Instagram. De zangeres speelt de rol van heks Glinda, Erivo kruipt in de huid van heks Elphaba.

Grande deelde een foto van een bos roze en groene bloemen, de kleuren van hun personages Glinda en Elphaba, die ze van Erivo had ontvangen.

Erivo postte op haar beurt een foto van het boeket in dezelfde kleuren dat ze van Grande had gekregen. "Lieve Cynthia, dit een eer noemen is nog te zwak uitgedrukt. Ik kan niet wachten om je een knuffel te geven. Ik zie je in Oz!", schreef de zangeres op het kaartje.

Wicked ging in 2003 van start op Broadway en is gebaseerd op het boek Wicked: The Life and Times of the Wicked Witch of the West van Gregory Maguire uit 1995. Dat is weer een nieuwe vertelling van het verhaal uit The Wonderful Wizard of Oz, de klassieker uit 1900 die in 1939 werd verfilmd onder de titel The Wizard of Oz, met Judy Garland in de hoofdrol. De filmversie wordt geregisseerd door Jon M. Chu, van wie eerder dit jaar de musicalbewerking In the Heights uitkwam.

De plot van Wicked is geschreven vanuit het perspectief van de heksen van het land van Oz: de boze heks Elphaba en de goede heks Glinda. Erivo, die eerder dit jaar was te zien als Aretha Franklin in de miniserie Genius, gaat Elphaba spelen en Grande zal de rol van Glinda op zich nemen.