Op de set van de lowbudgetfilm Rust waar Alec Baldwin vorige week cameraregisseur Halyna Hutchins doodschoot, zijn "enorm veel" kogels gevonden. Dat vertelt de openbaar aanklager woensdag in gesprek met The New York Times. Om welke soort kogels het gaat, is nog niet duidelijk. Vervolgingen in de zaak worden niet uitgesloten.

Volgens de aanklager was het wapen op de set "levensecht en geen rekwisiet", zoals meermaals gemeld werd. Er is een onderzoek ingesteld naar de reden dat er zo veel kogels op de set aanwezig waren.

Eerder deze week bleek dat het politieonderzoek zich voorlopig richt op de filmwapensmid en de assistent-regisseur. Die twee zouden het wapen waarmee het dodelijke schot is gelost als laatsten in handen hebben gehad.

Tegen Baldwin is vooralsnog geen aanklacht ingediend. De acteur was verteld dat het wapen 'koud' was - wat betekent dat er geen kogels in zitten. De vader van Hutchins heeft ook medegedeeld dat hij Baldwin niet verantwoordelijk houdt voor haar dood. Baldwin zelf zegt dat hij niet wist dat het wapen een echte kogel bevatte en sprak van een "tragisch incident".

De aanklager houdt in gesprek met The New York Times alle opties open. Volgens de aanklager kan het "weken, zo niet maanden" duren voor het onderzoek wordt afgerond.

Bij het schietincident raakte ook regisseur Joel Souza gewond. Hij werd opgenomen in het ziekenhuis, maar herstelt inmiddels thuis verder.

Stuntman over werk op filmset: zo wordt er met wapens omgegaan
146
Stuntman over werk op filmset: zo wordt er met wapens omgegaan

We zijn benieuwd naar je mening over dit artikel. Klik hier om je feedback achter te laten in een korte vragenlijst van een minuut.