De opnameleider van de film Rust, Dave Halls, werd al eens van een filmset ontslagen wegens een schietincident, meldt CNN. Halls is een van de twee medewerkers naar wie onderzoek wordt gedaan nadat acteur Alec Baldwin donderdag een cameravrouw had doodgeschoten op de filmset.

Halls werd in 2019 van de filmset van Freedom's Path ontslagen nadat er een ongeluk met een pistool had plaatsgevonden, meldt de betreffende productiemaatschappij aan CNN.

Ook naar de filmwapensmid, de 24-jarige Hannah Gutierrez Reed, wordt onderzoek gedaan. In het pistool, dat als rekwisiet diende, zaten één echte kogel en enkele losse flodders. Losse flodders worden op een filmset gebruikt zodat er een knalgeluid ontstaat, maar er geen kogel wordt afgevuurd als de trekker wordt overgehaald.

De 42-jarige cameravrouw Halyna Hutchins overleed op de set. Regisseur Joel Souza raakte gewond. Gutierrez Reed en Halls zouden het wapen als laatsten in handen hebben gehad voordat het naar Baldwin ging. Ook zouden zij verantwoordelijk zijn geweest voor het 'koud' maken van het wapen, oftewel ervoor zorgen dat er geen echte kogels in zitten.

Tegen Baldwin is geen aanklacht ingediend.

Stuntman over werk op filmset: zo wordt er met wapens omgegaan
146
Stuntman over werk op filmset: zo wordt er met wapens omgegaan