Anatoly Androsovych, de vader van cameravrouw Halyna Hutchins die overleed nadat Alec Baldwin op een filmset een pistool had afgevuurd, neemt hem het ongeluk niet kwalijk. Hij zegt dat haar dood niet de schuld is van de acteur, die niet wist dat het wapen geladen was.

Op de set van de western Rust in de Amerikaanse stad Santa Fe vuurde Baldwin donderdag een pistool af. Regisseur Joel Souza raakte daarbij gewond en Hutchins kwam om het leven. "We kunnen nog steeds niet geloven dat Halyna dood is en haar moeder is kapot van verdriet", laat Hutchins' vader weten aan The Sun.

Androsovych houdt Baldwin niet verantwoordelijk voor de dood van zijn dochter. "Het is de verantwoordelijkheid van de mensen die de rekwisieten verzorgen en zich bezighouden met de pistolen."

Svetlana Androsovych, de zus van de overleden cameravrouw Halyna Hutchins, heeft ook gereageerd op het ongeluk. Zij zegt dat ze niet "kan niet geloven" wat er met haar zus is gebeurd. "Ik was erg trots op haar en ze was mijn rolmodel", zegt ze tegen Kyiv Post. "Ik zie hoe moeilijk onze ouders het hebben. Hopelijk zal de tijd de pijn verzachten."

Het onderzoek naar het schietincident is in volle gang. Dat is vooral gericht op de filmwapensmid en de assistent-regisseur. Zij zijn de laatsten die het wapen in handen hebben gehad. Tegen Baldwin is geen aanklacht ingediend.

Waarom losse flodders ook gevaarlijk kunnen zijn
77
Waarom losse flodders ook gevaarlijk kunnen zijn