Joel Souza, de regisseur die vrijdag gewond raakte bij het schietincident op de filmset van Rust, is "kapot" door het verlies van zijn collega Halyna Hutchins. De 42-jarige cameravrouw overleed nadat acteur Alec Baldwin haar per ongeluk had doodgeschoten met een filmwapen. Souza raakte zelf gewond en moest naar het ziekenhuis.

"Ik ben kapot van het verlies van mijn vriend en collega Halyna. Ze was aardig, levendig, ongelooflijk getalenteerd, vocht voor elke centimeter en pushte me altijd om beter te worden", laat Souza weten aan Deadline. Na een korte ziekenhuisopname mocht hij weer naar huis. "Mijn gedachten zijn in deze zeer moeilijke tijd bij haar familie."

In het geweer, dat als rekwisiet diende, zat één echte kogel. Verder bevatte het wapen losse flodders; daardoor komt er een knalgeluid uit het wapen, maar geen kogel. Het wordt vaker gebruikt bij filmopnames.

Er is geen aanklacht tegen Baldwin ingediend. Hij wist niet dat er een echte kogel in het wapen zat. Na ondervraging door de politie werd de acteur vrijgelaten. De opnames van de film liggen voorlopig stil.

Souza bedankt iedereen voor de steun die hij heeft ontvangen. "Het zal me zeker helpen bij mijn herstel", laat hij weten. Baldwin schreef vrijdagavond op Twitter dat hij "in shock" en "verdrietig" is door de gebeurtenis.

Helikopter filmt set waar Alec Baldwin cameravrouw doodschoot
42
Helikopter filmt set waar Alec Baldwin cameravrouw doodschoot