Zaterdag 13 augustus 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

Actrice Issa Rae kreeg advies wit personage toe te voegen aan series

Issa Rae kreeg het advies om witte personen toe te voegen aan haar televisieseries, als ze er succes mee wilde hebben. Dat vertelt de Amerikaanse actrice aan de nieuwssite Mic.
Door NU.nl/ANP

"Toen ik begon met het maken van televisie werd mij gezegd dat er altijd een wit persoon mee moest doen, zodat die acteur een brug kon slaan met je publiek", aldus Rae, onder meer bekend door het schrijven en produceren van de HBO-serie Insecure en de YouTube-serie Awkward Black Girl.

De 36-jarige actrice luisterde naar het advies voor de eerste seizoenen van Insecure en Awkward Black Girl. De witte actrice Lisa Joyce kreeg een rol in Insecure, dat verder uit een overwegend zwarte cast bestaat.

Toen Joyce na het derde seizoen stopte met de serie, voelde Rae in eerste instantie de verleiding om een witte acteur te casten maar begon ze zich "actief te verzetten" tegen dat idee. "Ik besefte dat de show nu gewoon over zwarte personages gaat, op een heel verfrissende manier."

Onlangs kondigde Rae aan dat er een vijfde seizoen komt van Insecure, waar onder anderen de acteurs Yvonne Orji, Jay Ellis, en Amanda Seales in te zien zijn. De nieuwe reeks is vanaf 24 oktober te zien op de streamingdienst van HBO.


Lees meer over:

Films & SeriesMedia en Cultuur

Aanbevolen artikelen