Acteur Willie Garson is dinsdag op 57-jarige leeftijd overleden, melden diverse Amerikaanse media waaronder People. Hij was vooral bekend van zijn rol als Stanford Blatch in Sex and the City en de gelijknamige films.

Garson overleed na een kort ziekbed in het bijzijn van zijn familie. Het is niet bekend waaraan hij leed.

De acteur begon zijn carrière in de jaren tachtig met gastrollen in de series Family Ties en Cheers. Hij speelde van 1998 tot en met 2004 in diverse afleveringen van Sex and the City de rol van Stanford, de beste vriend van Carrie (Sarah Jessica Parker). Die rol pakte hij opnieuw op voor de twee films die van de serie werden gemaakt.

Dit voorjaar kondigde HBO aan dat Garson ook had getekend voor revivalserie And Just Like That, die momenteel wordt gefilmd in New York. Het is niet duidelijk of de acteur zijn opnames al had afgerond; de crew van de serie heeft wel al een dankwoord voor Garson uitgesproken.

De acteur was daarnaast te zien in onder meer de series White Collar, Hawaii Five-O en John from Cincinnati. Hij had ook rollen in films als There's Something About Mary (1998) en Groundhog Day (1993).

Garsons zoon Nathen (20) plaatste dinsdag een eerbetoon aan zijn vader op Instagram. "Ik hou zo veel van je papa. Rust in vrede. Ik ben zo blij dat je al jouw avonturen met mij kon delen en dat we zo veel konden bereiken samen. Ik ben zo trots op jou. En ik zal voor altijd van je houden, maar ik denk ook dat het tijd is voor je eigen avontuur. Je zult altijd bij me zijn."