Eva van de Wijdeven stopt voorlopig met acteren. De 36-jarige actrice zegt in gesprek met De Telegraaf dat ze de beslissing spannend vindt, maar dat ze erachter staat.

"Ik was er wel al langer mee bezig. Maar soms heb je iets nodig om een patroon bij jezelf te doorbreken. Dat was Expeditie Robinson voor mij. Toen ik terugkwam, was het voor mij helemaal duidelijk dat ik een andere weg wilde inslaan."

De actrice, bekend van onder meer Dunya & Desie en Celblok H, zegde voor haar deelname aan het survivalprogramma Expeditie Robinson al twee films af.

"En nu heb ik er pas nog drie afgezegd. Eigenlijk voelt het heel lekker", bekent ze. "Spannend is het natuurlijk wel, maar ik sta er vol achter."

Ook haar eenjarige zoontje speelt een rol in de beslissing van haar om te stoppen met acteren.

"Ik wilde echt een nieuwe switch maken en zo ook een betere moeder zijn. Voor vertrek maakte ik wel goede afspraken met papa, zodat ik zeker wist dat het thuis goed zat terwijl ik weg was. Achteraf gezien is het zeker de juiste keuze geweest. Toen ik terugkwam, was m'n zoon ook heel blij om me weer te zien."