De eerste drie films die Videoland zelf uitbrengt, verschijnen in september op het streamingplatform. Onder anderen Nasrdin Dchar, Georgina Verbaan en Peter Pannekoek hebben rollen gekregen in de producties, die zijn gemaakt door het talentontwikkelingstraject van Videoland.

Op 27 september gaan de films in première op het Nederlands Film Festival en vanaf die dag zijn ze ook exclusief te zien op het streamingplatform.

Het gaat om de films De Sterfshow, Indringer en Verdwenen Dagen. Het zijn volgens Videoland alle drie "grensverleggende" sciencefictionfilms.

De Sterfshow, geregisseerd door Edson da Conceicao en Timo Ottevanger en met onder anderen Dchar, Pannekoek en Victoria Koblenko, is een absurdistische thriller over een realityshow waarin wekelijks gestemd wordt welke Nederlander geëxecuteerd moet worden.

Indringer, van regisseur Jan Verdijk en met acteurs Charlie Chan Dagelet en Maarten Heijmans, is een griezelige film over een vreemd wezen dat aanspoelt op een eiland. In Verdwenen Dagen, geregisseerd door Jim Süter en met onder anderen Verbaan, wordt een vrouw gevolgd die werkt bij een futuristische start-up die het mogelijk maakt je mooiste herinneringen te herbeleven.

Videoland Academy is een traject dat jonge makers de kans wil bieden zich te ontwikkelen en ervaring op te doen binnen de filmwereld. Het is een samenwerking met onder meer NFF, IDFA en IFFR. Inschrijven voor het volgende talententraject kan vanaf eind september.