Actrices Katja Schuurman en Abbey Hoes spelen de hoofdrollen in de nieuwe Costa!!-film, meldt distributeur Dutch FilmWorks. De film is geen vervolg op de hit uit 2001, maar het verhaal speelt zich wel twintig jaar later af op dezelfde locatie met deels dezelfde personages. De opnames zijn afgelopen weekend van start gegaan in Salou.

Schuurman was in 2001 ook in de eerste Costa-film te zien. In de nieuwe film speelt ze de moeder van Hoes' personage Anna, die naar de kustplaats reist met haar beste vriendin Bibi (Stephanie van Eer).

Andere acteurs die in de nieuwe Costa meespelen zijn Roeland Fernhout, Soy Kroon, Oscar Aerts en Tina de Bruin.

De regie is ditmaal niet in handen van Johan Nijenhuis, maar van Jon Karthaus. Het script is geschreven door Karthaus en Diederik Jekel. Het is de bedoeling dat Costa!! in 2022 in de bioscopen te zien is.

De comedy uit 2001 van Nijenhuis over een groep jongeren die twee weken vakantie viert in Salou, trok 700.000 bezoekers en sprak een jong publiek aan dat de Nederlandse film daarvoor niet wist te bereiken. De hoofdrollen werden destijds gespeeld door Schuurman, Georgina Verbaan, Daan Schuurmans, Kurt Rogiers en Michiel Huisman. Voor bijna alle acteurs was het de eerste grote rol in een speelfilm.

Na de film Costa volgde er een serie, die vier seizoenen liep bij BNN. Regisseur Nijenhuis werkte ook nog enige tijd aan een prequel die zich tijdens de krakersrellen in de jaren tachtig zou afspelen. Maar dit project kwam nooit van de grond.