Zondag 25 september 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Black Widow

Scarlett Johansson klaagt Disney aan om contractbreuk na release Black Widow

Scarlett Johansson, die de hoofdrol speelt in Black Widow, heeft Disney aangeklaagd wegens contractbreuk. De actrice is het er niet mee eens dat de Marvel-film op dezelfde dag in de bioscopen en op de streamingdienst Disney+ in première ging.
Door NU.nl

"Disney heeft opzettelijk de overeenkomst met Marvel geschonden, waardoor mevrouw Johansson niet het volledige voordeel uit haar deal met Marvel heeft kunnen halen", citeert Variety uit de aanklacht. Het bedrag dat de actrice voor de film ontvangt, is grotendeels afhankelijk van hoeveel bioscoopkaartjes worden verkocht.

Tot nu toe heeft de verkoop van tickets voor de film wereldwijd zo'n 319 miljoen dollar (bijna 270 miljoen euro) opgebracht. Dat is een van de laagste opbrengsten van een Marvel-film.

Disney kondigde in maart aan dat de film in de bioscopen en via de eigen streamingdienst op dezelfde dag in première zou gaan. Abonnees van Disney+ moeten wel betalen om de film te kunnen bekijken.

Volgens de advocaat van Johansson verschuilt Disney zich achter de coronapandemie en verscheen de film meteen op Disney+, omdat het bedrijf meer abonnees wil.


Lees meer over:

Scarlett JohanssonMarvelFilms & SeriesMedia en Cultuur

Aanbevolen artikelen