Het nieuwe seizoen van de Britse serie Sex Education is vanaf 17 september te zien op Netflix.

In de nieuwe reeks zijn vertrouwde gezichten als Asa Butterfield (Otis), Gillian Anderson (de moeder van Otis) te zien, maar ook nieuwe acteurs. Zo kruipt Jason Isaacs in de huid van Peter Groff, de oudere broer van schoolhoofd Michael Groff. De artiest en songwriter Dua Saleh maakt hun acteerdebuut als Cal, een non-binaire leerling op Moordale.

De opnames van het derde seizoen zouden in mei van start gaan, maar werden toen uitgesteld vanwege de verlengde lockdown in het Verenigd Koninkrijk.

Sex Education draait om de verlegen Otis, die met een extraverte vriendin een sekshulpkliniek begint op hun middelbare school, hoewel Otis zelf nog maagd is. Hij geeft zijn advies op basis van wat hij opvangt van zijn moeder (Gillian Anderson), die werkzaam is als sekstherapeut.

Waarom gebruikt NU.nl hen voor non-binaire personen?

  • NU.nl gebruikt voortaan de genderneutrale voornaamwoorden hen en hun voor non-binaire personen. Non-binaire personen voelen zich niet man of vrouw of niet uitsluitend man of vrouw. In plaats van hij en zij wordt nu vaak hen gebruikt, zoals in deze context ook opgenomen is in de Van Dale. Omdat NU.nl voor iedereen wil schrijven en niemand wil uitsluiten, gebruiken we voortaan voor non-binaire personen het voornaamwoord hen. Eigenlijk is het net zoals het woord zij, dat je voor zowel één als meerdere personen kunt gebruiken. De context maakt duidelijk of we met hen één of meerdere mensen bedoelen. Bovendien maken we dan direct duidelijk dat iemand zich geen man of vrouw voelt.