Walid Benmbarek (Mocro Maffia) en Soumaya Ahouaoui spelen de hoofdrollen in de nieuwe romantische comedy Marokkaanse Bruiloft van regisseur Johan Nijenhuis.

Voor Ahouaoui is het de eerste hoofdrol in een Nederlandse bioscoopfilm.

Andere rollen zijn er voor Nora El Koussour, Pip Pellens, Nabil Aoulad Ayad, Liza Sips, Farrieda Smit en Eva van de Wijdev­­en. De titelsong wordt verzorgd door The Voice Kids-finalist Numidia El Morabet, die ook een rol in de film zal vertolken.

De romantische comedy gaat over de jonge en ambitieuze advocaat Yasmine, die jongleert met haar verschillende identiteiten. Terwijl zij de carrièreladder beklimt bij een prestigieus advocatenbureau, gaat het thuis om één ding: wanneer gaat ze eindelijk trouwen? Hunkerend naar de goedkeuring van haar Marokkaanse ouders geeft Yasmine zichzelf zes maanden de tijd om te trouwen. Haar enige probleem: ze heeft nog geen man.

"Ik wil met deze film een ode brengen aan het Marokkaanse bruiloftsspektakel", aldus Nijenhuis. "Het wordt een feest der herkenning voor de bioscoopbezoeker met een Marokkaanse of vergelijkbare achtergrond en een kleurrijke, romantische comedy voor iedereen."

De opnames zijn deze week van start gegaan en de film is in 2022 in de Nederlandse bioscopen te zien.