De film The Woman in the Window is voor Amy Adams het derde project op rij waarin ze een vrouw met psychische problemen speelt. Maar de actrice wordt er steeds beter in haar rollen van zich af te zetten zodra de opnames erop zitten.

"Als ik een serie of film aan het draaien ben, dan ben ik enorm gefocust. Maar ik heb inmiddels echt een aan-uitknop: in mijn vrije tijd ben ik heel erg goed in nietsdoen", aldus Adams. "Als ik dan bijvoorbeeld mijn telefoon kwijt ben, ga ik zelfs niet eens op zoek. Dat zie ik dan maar als een teken dat het tijd was om te unpluggen."

In The Woman in the Window speelt ze een vrouw met pleinvrees die bij het naar binnen gluren bij de overburen getuige is van een misdrijf. "Het is een beetje een mysterie in een mysterie. Je weet als kijker niet wat er met haar aan de hand is en het is niet duidelijk wat er nu precies is gebeurd bij de buren. En wie weet hebben die twee zaken ook nog eens met elkaar te maken."

Adams' vorige rol was die van een drugsverslaafde in Hillbilly Elegy en daarvoor speelde ze een getraumatiseerde journalist in Sharp Objects. "Dat zijn natuurlijk zware personages om te vertolken, maar ik vind het juist interessant om te proberen zo'n gekwelde ziel te doorgronden. De kijker denk ik ook, daarom houden mensen van zulke psychologische thrillers."

The Woman in the Window is bijna drie jaar geleden opgenomen en had eigenlijk al voor de coronacrisis in de bioscoop moeten verschijnen. Na meerdere verschuivingen kwam de titel terecht bij Netflix, waar de film vanaf vrijdag te zien is.

Medespeler Anthony Mackie vindt het wel bij het thema van de film passen dat die tijdens een pandemie uitkomt. "Ik was het afgelopen jaar vaak de dude in the window die vanachter het glas naar de buren keek", zegt de Avengers-ster lachend. "En ik denk dat we tijdens de lockdown allemaal momenten hebben gehad waarop we mentaal niet op ons allerbest waren. Dat geeft het een hele nieuwe lading als je de film nu ziet."