Lale Gül praat met diverse partijen over een verfilming van haar boek Ik ga leven, vertelde de schrijfster in het NPO Radio 1-programma WNL op Zaterdag. Er zou interesse zijn in zowel een film als een serie. Volgens Gül hebben onder meer de NPO en Netflix interesse getoond.

Dat haar verhaal tot onderwerp van een film of serie wordt gemaakt, noemt Gül uniek. "Wereldwijd is er nog geen serie of film met een hoofdpersonage met een hoofddoek die een niet-moslimvriend eropna houdt en van alles doet wat niet mag", zei ze. Volgens haar komt dat doordat het onderwerp te controversieel is.

Gül is met vijf geïnteresseerde partijen in gesprek. "Ik heb nog geen beslissing genomen", zegt ze daarover. "Ik weet niet wat de mooiste vorm is om mijn verhaal in te gieten." Ook weet de auteur nog niet of ze bij de productie betrokken wil zijn.

Ik ga leven verscheen eerder dit jaar. Gül kreeg veel lof, maar werd vanuit islamitische kringen ook bedreigd omdat ze kritiek levert op Turkse en islamitische tradities waarmee zij is opgegroeid. Het boek gaat over een jonge vrouw die losbreekt uit een streng islamitisch milieu. Gül is vanwege haar debuutroman genomineerd voor de Pim Fortuyn Prijs.