Maandag 15 augustus 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

Kevin Spacey wederom beschuldigd van seksueel grensoverschrijdend gedrag

Kevin Spacey wordt in documenten van zijn voormalige werkgever Media Rights Capital (MRC) wederom beschuldigd van seksueel grensoverschrijdend gedrag. In de papieren, die in handen zijn van The Hollywood Reporter, staat dat de acteur zich in 2012 zou hebben vergrepen aan onder anderen een productieassistent van in de twintig. De zaak is nog niet voorgelegd aan een rechter.
Door ANP/NU.nl

Volgens de documenten moest de productieassistent Spacey destijds naar het ziekenhuis brengen, omdat de acteur zijn hand had verbrand op de set van House of Cards. Naar verluidt weerhield dat ongemak Spacey er niet van om zich aan hem te vergrijpen.

Later nodigde Spacey een acteur die auditie wilde doen op zijn hotelkamer uit. Toen de acteur dat weigerde, reed Spacey hem naar een plek in Los Angeles om hem daar ongewenst te betasten.

MRC klaagde Spacey in 2019 voor miljoenen dollars aan, omdat House of Cards vanwege zijn vermeende wangedrag enorme schade had opgelopen. De show was het paradepaardje van MRC, maar daar bleef na het ontslag van de hoofdrolspeler weinig van over.

Spacey klaagde op zijn beurt het bedrijf aan, omdat hij vindt dat de aanklachten tegen hem zijn overdreven en dat hij nog geld uitbetaald moest krijgen van MRC.

Uit de documenten blijkt ook dat Spacey zich tijdens een eerder verhoor achter gesloten deuren vreemd zou hebben gedragen. Zo zou hij een musicallied gezongen hebben en daarbij gedanst hebben.

In de afgelopen jaren was Spacey verwikkeld in meerdere zaken rond vermeend seksueel grensoverschrijdend gedrag.


Lees meer over:
Kevin SpaceyFilms & SeriesMedia en Cultuur

Aanbevolen artikelen