Acteur Guy Pearce werkt momenteel aan zijn debuut als regisseur en hoopt dat zijn vriendin Carice van Houten ook een rol zal spelen in de film. In een interview met het Australische blad Who vertelt hij dat hij haar graag een rol geeft in de film Poor Boy.

"Carice is een geweldige actrice en elke keer dat ik met haar werk, is een geweldige ervaring. Ik hoop dat ik haar binnenkort kan regisseren", aldus Pearce, verwijzend naar de film Poor Boy die hij gaat maken.

Het is nog niet bekend wanneer de opnames van start gaan. De film vertelt het verhaal van een zevenjarige jongen die erachter komt dat hij mogelijk niet de jongen is die hij dacht dat hij was. Pearce speelt zelf ook een van de rollen.

Pearce, die definitief doorbrak met zijn hoofdrol in Memento, leerde Van Houten kennen op de set van de western Brimstone van regisseur Martin Koolhoven. Zij hebben samen een zoontje, Monte, van vier jaar oud.

Pearce woont grotendeels in Amsterdam met Van Houten, maar vertelt in het interview met Who dat hij Australië niet volledig achter zich kan laten. "Monte gaat nu naar de kleuterschool, en we hebben een fijn leven samen. Maar ik leef nog steeds met één been in Australië en dat zal ik nooit opgeven."