Angelina Jolie besloot het regisseren op een laag pitje te zetten na haar scheiding van Brad Pitt. In gesprek met Entertainment Weekly vertelt de regisseuse en actrice dat ze vaker thuis wilde zijn.

Jolies film Unbroken uit 2014 werd genomineerd voor drie Oscars. De laatste film die ze heeft geregisseerd, is de in 2017 verschenen First They Killed My Father. "Ik vind regisseren geweldig. Maar omdat mijn gezinssituatie veranderde, was dat voor mij de afgelopen tijd niet mogelijk", legt de filmmaakster uit.

"Ik had minder tijdrovend werk nodig, zodat ik meer thuis kon zijn. Daarom heb ik weer wat acteerklussen aangenomen. Dat zit erachter", aldus Jolie, die binnenkort in de thriller Those Who Wish Me Dead te zien is.

In november 2020 werd bekend dat Jolie weer gaat regisseren. Ze werkt mee aan Unreasonable Behaviour, een film gebaseerd op de gelijknamige autobiografie van de Britse oorlogsfotograaf Don McCullin. Jolie verfilmt het leven van McCullin, die onder meer de oorlog in Vietnam vastlegde.

De actrice vroeg in 2016 een scheiding aan, maar die is nog altijd niet afgerond. Hun kinderen Maddox (19), Pax (17), Zahara (16), Shiloh (14), Knox (12) en Vivienne (12) verblijven voornamelijk bij haar. Maddox zou geen contact meer met zijn vader willen hebben.