Regisseur George Miller begint in juni met de opnames van Furiosa, de prequel op zijn film Mad Max: Fury Road uit 2015. De film wordt opgenomen in de Australische staat New South Wales, liet de filmmaker afgelopen weekend weten. Het wordt het grootste filmproject dat tot dusver in het land is gemaakt.

Volgens Australische media kunnen zo'n 850 mensen uit de omgeving aan de slag op de filmset en draagt het project ongeveer 350 miljoen Australische dollar (ruim 226 miljoen euro) bij aan de lokale economie.

Anya Taylor-Joy speelt de titelrol in Furiosa. De The Queen's Gambit-actrice neemt daarmee het stokje over van Charlize Theron, die het personage speelde in Fury Road.

Fury Road maakt onderdeel uit van de Mad Max-reeks die in 1979 begon met Mel Gibson in de rol van Max, een politieagent in een postapocalyptische wereld waarin motorbendes de macht dreigen over te nemen.

Alhoewel Theron helemaal achter Millers plannen staat om het verhaal van Furiosa verder te vertellen, liet ze vorig jaar aan The Hollywood Reporter weten dat het een bittere pil is om de rol over te dragen. "Het is zeker een beetje hartverscheurend. Ik hou zo van dat personage, en ik ben dankbaar dat ik onderdeel was van haar creatie. Ze is iemand aan wie ik altijd ben blijven denken."

Furiosa moet in juni 2023 in de bioscopen te zien zijn. Eerder werd al bekend dat ook Chris Hemsworth en Yahya Abdul-Mateen II te zien zijn in de film.

Mad Max - Trailer
138
Mad Max - Trailer