Harvey Weinstein zou onlangs in de staat Californië in het geheim opnieuw zijn aangeklaagd wegens verkrachting. De aanklacht tegen de eens zo gevierde filmproducent zou zijn voorgelegd aan een jury en wordt volgens Fox News maandag openbaar gemaakt tijdens een zitting in New York, waar al meerdere zaken tegen hem lopen.

Ook zou er dan een arrestatiebevel tegen de producer uitgevaardigd worden. Hij zit inmiddels ruim een jaar vast in een New Yorkse gevangenis, waar hij een gevangenisstraf van 23 jaar moet uitzitten.

Hoewel Weinstein in New York vastzit, kan hij ook in Californië veroordeeld worden. De rechterlijke macht aldaar heeft meerdere malen verzocht om Weinstein naar de rechtbank te brengen, zodat de aanklachten die daar tegen hem lopen behandeld kunnen worden.

In de staat Californië wordt Weinstein in elf zaken aangeklaagd voor onder meer verkrachting, aanranding en mishandeling. Mocht hij voor deze delicten veroordeeld worden, dan kan zijn straf oplopen tot 140 jaar cel. Dit zou betekenen dat de 69-jarige Weinstein nooit meer vrijkomt.

Tijdens eerdere rechtszaken in New York, waar een jury hem schuldig achtte aan vergelijkbare misdaden die in deze staat gepleegd zijn, klaagde Weinstein dat hij geen eerlijk proces kreeg. Volgens hem waren de media al zo opgehitst door de verhalen die verschillende vrouwen naar buiten brachten, dat hij min of meer al veroordeeld was voordat hij zijn kant van het verhaal kon vertellen.