Zondag 2 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

Dominic West speelt prins Charles in nieuw seizoen The Crown

Dominic West gaat de rol van prins Charles spelen in de Netflix-serie The Crown. De Britse acteur Josh O'Connor, die prins Charles speelt in het derde en vierde seizoen van de serie, verklapte in een interview met GQ wie zijn opvolger wordt.
Door ANP

Al langer ging het gerucht dat West, bekend van onder meer de series The Affair en The Wire, de rol van de Britse troonopvolger zou gaan spelen in de populaire serie.

Netflix heeft het nieuws nog niet bevestigd, maar O'Connor nu wel. "Het spelen van het personage heeft me veel plezier gebracht. Maar het is mooi om weg te lopen en het stokje door te geven aan Dominic West", aldus de acteur.

Hoewel de streamingdienst de rol van Charles in de laatste twee seizoenen nog niet heeft aangekondigd, zijn andere belangrijke rollen wel al bekendgemaakt. Zo nemen Imelda Staunton, Lesley Manville en Jonathan Pryce de rollen over van respectievelijk Olivia Coleman als koningin Elizabeth, Helena Bonham Carter als prinses Margaret en Tobias Menzies als prins Philip. Ook wie Charles' ex-vrouw Diana speelt, is al bekend: Elizabeth Debicki volgt Emma Corrin op in die rol.

Het is nog niet bekend wanneer het vijfde en een-na-laatste seizoen te zien zal zijn. Eerder meldde Deadline dat de opnames in juni moeten beginnen.


Lees meer over:

The CrownFilms & SeriesMedia en Cultuur

Aanbevolen artikelen