Acteur Gijs Naber vertolkt de rol van voormalig Ajax-trainer Ronald Koeman in de filmbiografie over stervoetballer Zlatan Ibrahimovic. Het Nederlandse deel van de opnames voor de Zweedse film vindt komende week plaats, onder meer in de Johan Cruijff ArenA, heeft distributeur September Film zaterdag bekendgemaakt.

Naber is bekend van onder meer de misdaadseries Penoza en Judas, de dramaserie Zwarte Tulp en de film Aanmodderfakker. Distributeur September Film zal I AM ZLATAN volgend jaar uitbrengen in de bioscoop.

De film I AM ZLATAN concentreert zich op de beginjaren van de carrière van Ibrahimovic. De Zweedse spits speelde van 2001 tot 2004 bij Ajax, onder trainers Co Adriaanse en later Koeman. Het Nederlandse gedeelte van de film wordt geproduceerd door het Amsterdamse productiebedrijf Keplerfilm, dat vorig jaar een Gouden Kalf won voor de film Bulado.

I AM ZLATAN wordt geregisseerd door Jens Sjögren. Ibrahimovic zelf was betrokken bij de totstandkoming van het scenario. De rol van Ibrahimovic wordt vertolkt door twee verschillende acteurs: Dominic Bajraktari Andersson speelt hem op elfjarige leeftijd en Granit Rushiti speelt hem als jongvolwassene.