Voetbalfilm over een Zuid-Amerikaans talent dat in Engeland zijn geluk gaat beproeven.#

Bekijk trailer: Modem/ Breedband

Aan voetbalfilms geen gebrek dit najaar, lijkt het. Na Johan en Hooligans is er nu Goal! Kick Off. Maar Johan ging eigenlijk over liefde en vriendschap en had een titelheld die niet van voetbal hield. En Hooligans ging, zoals de titel al aangeeft, vooral over hooligans. Goal! Kick off gaat wél echt over het spelletje op de grasmat.

Beckham

Hoofdpersoon is Santiago Muñez (soapster Kuno Becker), een Mexicaans voetbaltalent dat illegaal in Los Angeles verblijft en daar wordt gespot door een Britse ex-voetballer. Verrassend snel belandt Muñez op proef bij Newcastle United, waar hij eerst aan het harde Engelse spel moet wennen. Dar valt niet mee, maar aan opgeven denkt hij niet: hij wil zijn oma, de geldschieter van zijn voetbaldroom, niet teleurstellen. Zou hij uiteindelijk wel succesvol worden? Dat echte voetbalsterren als Beckham, Zidane én Kluivert een rolletje spelen in deze film mag een veeg teken zijn. Deel 2 (Muñez gaat naar Real Madrid) en deel drie (Muñez gaat naar het WK Voetbal) zijn bovendien al in de maak.

Ajax

De Britse regisseur van Goal! Kick off, Danny Cannon (Judge Dredd, I Still Know What You Did Last Summer) is zelf geen onverdienstelijk voetballer. Hij was overigens niet de eerste regisseur die aan het project was verbonden: oorspronkelijk zou de Britse veelfilmer Michael Winterbottom (9 Songs, Code 46) de film regisseren. Nog een triviaal feitje uit de categorie net-niet: de selectie van Ajax-1 zou afgelopen woensdag bij de Nederlandse première van Goal! Kick off zijn, maar op het laatste moment vond trainer Blind toch dat de ondermaats presterende voetballers vlak voor de wedstrijd tegen PSV geen uitje hadden verdiend. Tja, het leven van een topvoetballer gaat nu eenmaal niet over rozen.

Het Parool: "melodramatisch flutverhaaltje (..) geen sportfilmcliché wordt overgeslagen"
De Volkskrant: "computeranimaties kunnen niet verhullen dat (Becker) schiet als een wuft wijf"
In 58 zalen