Lady Gaga heeft fikse kritiek gekregen van Patrizia Reggiani. In de film The House of Gucci neemt de zangeres en actrice de rol van de ex-vrouw van modeondernemer Maurizio Gucci op zich, maar ze heeft daar geen toestemming voor gevraagd aan Reggiani. Dat stoort de 72-jarige socialite, meldt ANSA.

"Ik ben heel erg geïrriteerd door het feit dat Lady Gaga mij in een nieuwe film gaat spelen, maar dat ze niet het fatsoen of het verstand heeft gehad om me even te ontmoeten", vertelt Reggiani. "Het heeft niets met geld te maken, want ik hoef geen cent van die film. Het gaat om gezond verstand en respect." Lady Gaga heeft nog niet op de kritiek gereageerd.

Reggiani was zo'n achttien jaar getrouwd met Maurizio Gucci, het voormalig hoofd van het luxe Italiaanse modehuis Gucci. In 1991 ging het stel officieel uit elkaar, maar de twee woonden sinds 1985 al niet meer samen. Toen verliet Gucci haar voor een jongere vrouw en kwam nooit meer bij Reggiani terug.

In 1995 werd Gucci voor zijn kantoor in Milaan neergeschoten door een huurmoordenaar. Drie jaar later werd Reggiani veroordeeld voor het opzetten van de moord.

Lady Gaga speelt samen met Adam Driver de hoofdrol in de door Ridley Scott geregisseerde film. Ook Al Pacino, Jared Leto, Jack Huston, Reeve Carney en Jeremy Irons zijn te zien in de film, die is gebaseerd op de roman The House of Gucci: A Sensational Story of Murder, Madness, Glamour and Greed van Sara Gay Forden. De film gaat op 24 november in première.

Lady Gaga deelt een setfoto van de film The House of Gucci.

Lady Gaga deelt een setfoto van de film The House of Gucci.
Lady Gaga deelt een setfoto van de film The House of Gucci.
Foto: Instagram/Lady Gaga