De Friese grimeur Arjen Tuiten is genomineerd voor een Saturn Award. Een belangrijke Amerikaanse prijs voor genrefilms, voor zijn werk aan de Disney-film Maleficent II: Mistress of Evil.

Het is niet de eerste keer dat de veertigjarige Tuiten genomineerd is. Eerder was hij ook in de race voor het drama Wonder, over een mismaakt jongetje. Tuiten, die al twintig jaar in Hollywood woont en werkt, ontving voor beide films ook een Oscar-nominatie.

De Nederlander moet het onder meer opnemen tegen de vakgenoten van IT Chapter Two en Star Wars: Episode XI. The Rise of Skywalker is met twaalf nominaties de grote favoriet.

In Maleficent II was Tuiten verantwoordelijk voor het uiterlijk van hoofdrolspeelster Angelina Jolie. Voor het eerste deel ontwierp hij al de helm met de horens die de actrice draagt. In het tweede deel is hij ook verantwoordelijk voor haar make-up en had hij een aandeel in een van haar kostuums.

Het is nog niet bekend wanneer de uitreiking van de Saturn Awards is. De Nederlandse make-upartist werkt nu aan de nieuwe Ghostbusters-film die later dit jaar moet uitkomen.