De Nationale Vereniging van Bioscopen en Filmtheaters (NVBF) waarschuwt dat verschillende bioscopen een langere sluiting financieel niet aankunnen als er geen uitgebreidere steun komt. De organisatie pleit dan ook voor het uitbreiden van de steunmaatregelen als bioscopen en theaters na 15 maart nog niet open mogen.

Volgens de organisatie komen veel Nederlandse bioscoopondernemingen nog niet in aanmerking voor steunmaatregelen voor tegemoetkoming van de vaste lasten, waardoor ze nu in de problemen komen.

Als de zalen nog gesloten moeten blijven, wil de organisatie dat er opnieuw wordt gekeken naar de inhoud en uitvoering van de tegemoetkoming en dat deze wordt uitgebreid.

De vereniging liet eerder al weten dat bioscopen en filmtheaters geen brandhaarden voor coronabesmettingen zijn gebleken.

Bovendien hebben de bioscopen een protocol opgesteld voor een veilig bioscoopbezoek. Zo zouden er alleen tickets verkocht worden op reservering, krijgen bezoekers een vaste zitplaats toegewezen en mogen de bezoekers alleen in de filmzaal zittend een snack en alcoholvrij drankje nuttigen.

De NVBF hoopt daarom dat het kabinet op 8 maart zal aankondigen dat de bioscopen en filmtheaters de deuren weer mogen openen.