De serie Ray Donovan krijgt na het abrupte einde van vorig jaar toch een passend slot. De makers van de show werken aan een film waarin het verhaal rond de hoofdpersoon en zijn familie wordt afgerond, meldt Deadline donderdag.

Begin 2020 werd het zevende seizoen van de serie afgesloten met een cliffhanger, maar een maand later trok zender Showtime de stekker uit de show.

Hoofdrolspeler Liev Schreiber werkt samen met showrunner David Hollander aan de film, waarin hij zelf te zien is. Jon Voight en Kerris Dorsey keren terug als vader Mickey en dochter Bridget.

Ray Donovan gaat over een fixer voor rijke en bekende mensen. Hij lost problemen op waar zij zelf liever niet hun handen vuil aan maken.

"Toen Ray Donovan na zeven geweldige seizoenen van de buis ging, hoorden we van zoveel trouwe fans dat ze er nog niet aan toe waren afscheid te nemen van Ray en de geweldig ontspoorde clan. We zijn dolgelukkig dat Liev en David voor hen aan een spannend nieuw hoofdstuk van deze iconische serie werken", aldus Showtime woensdag in een verklaring.

In totaal kwamen er 82 afleveringen van Ray Donovan uit. De serie won een Critics' Choice Award, een Golden Globe en een Emmy.