Paramount gaat films al na dertig dagen in de bioscoop beschikbaar stellen op streamingplatform Paramount+. Dat maakte de studio woensdag bekend tijdens een investeerdersbijeenkomst van moederbedrijf ViacomCBS.

Grote blockbusters, zoals Top Gun: Maverick die in juli moet uitkomen, zijn iets langer in de bioscopen te zien. De films worden 45 dagen lang vertoond, de helft van de traditionele 90 dagen waarin films exclusief op het witte doek te zien zijn.

Een aantal titels zal na de 45 dagen in de bioscoop exclusief op Paramount+ beschikbaar zijn, andere zijn dan te bekijken op meerdere ondemandplatformen.

De streamingdienst van ViacomCBS heet nu nog CBS All Access, maar wordt op 4 maart omgedoopt tot Paramount+. Het mediabedrijf heeft volgens Variety een deal gesloten met filmkanaal Epix, waardoor het zal beschikken over een flink filmaanbod. Aankomende zomer moeten er ruim 2.500 films op Paramount+ beschikbaar zijn.

Vorig najaar maakte concurrent Warner Bros. al bekend de grote releases van 2021 tegelijkertijd in de bioscoop en op streamingdienst HBO Max uit te brengen. Dat bedrijf kondigde dat echter aan als tijdelijke coronamaatregel.