De comedyserie Frasier krijgt officieel een reboot, bevestigt Paramount woensdag. Ruim zeventien jaar na het laatste seizoen kruipt Kelsey Grammer opnieuw in de rol van psychiater Frasier Crane.

De zender heeft nog niets bekendgemaakt over wie de andere rollen zullen spelen. Het is dus nog onduidelijk of David Hyde Pierce, Jane Leeves en Peri Gilpin terugkeren. John Mahoney, die de vader van Crane speelde, overleed in 2018.

De nieuwe afleveringen worden geschreven door Chris Harris en Joe Cristalli, die eerder al samenwerkten voor de sitcom How I Met Your Mother.

Paramount+ benadrukt dat Frasier er als voorheen uit zal zien. De zender heeft niet gezegd hoeveel afleveringen er zullen komen en wanneer de reboot moet verschijnen. Volgens geruchten zou al sinds 2018 over nieuwe afleveringen gesproken worden.

Frasier was elf seizoenen te zien - van 1993 tot 2004 - en gaat over psychiater Crane (Grammer), die de luisteraars van zijn radioprogramma van advies dient. De serie won in totaal 37 Emmy's. Er werden 264 afleveringen gemaakt.