Michelle Obama is te zien in Wafeltje en Mochi, de eerste serie die Netflix voor kleuters maakt. De show wordt gemaakt door Grounds Productions, het productiebedrijf van Obama en haar man Barack.

Michelle Obama speelt een supermarkteigenaar die de personages Wafeltje en Mochi de wereld in stuurt zodat ze hun missie goede chef-koks te worden kunnen volbrengen.

De twee wezentjes komen uit de diepvries en alles wat ze maken is van ijs. Wanneer ze worden aangenomen als medewerkers van de supermarkt, worden ze mede door de eigenaar van de winkel aangespoord om hun droom waar te maken en 'echt' eten te koken. Samen met onder anderen bekende chef-koks en andere beroemdheden leren de twee hoe ze gerechten koken en ontdekken ze nieuwe smaken.

"Ik heb ontzettend veel zin om mee te doen met deze hilarische, hartverwarmende en magische show", aldus Obama. "Wat zou het leuk geweest zijn als Wafeltje en Mochi al bestonden toen mijn dochters jong waren. Het is het perfecte programma om samen als gezin te kijken. Zeker omdat je als ouder weet dat je kinderen er ook nog wat van opsteken."

Er zijn in totaal tien afleveringen van Wafeltje en Mochi gemaakt. Op 16 maart gaat de serie in première op Netflix.

In 2018 tekende het echtpaar Obama een overeenkomst met Netflix. Ze gaan meerdere films en series voor de streamingdienst maken.