HBO gaat een film maken over de actie van duizenden kleine beleggers die de koers van het aandeel GameStop lieten stijgen ten koste van grote hedgefondsen. Eerder kondigde Netflix al aan met een documentaire over de strijd tussen 'gewone' beleggers en Wall Street te komen, meldt Variety.

De HBO-film wordt geproduceerd door Jason Blum (Sinister en The Purge) en Andrew Ross Sorkin (Billions).

Het is nog onbekend hoe de film gaat heten, maar duidelijk is dat de gekte rondom het aandeel GameStop centraal staat. Vorige maand werden de aandelen van de gameverkoper ineens fors meer waard. Op het hoogtepunt werd een waarde van 483 dollar (401 euro) bereikt. Dit terwijl het aandeel in de vijf jaren daarvoor nooit boven de 35 dollar uitkwam.

De ongekende stijging werd veroorzaakt doordat veel kleinere beleggers via de website Reddit opriepen tot het kopen van aandelen GameStop. De beleggers wilden zo de koers van het aandeel opdrijven en daarmee shortsellers een hak zetten. Deze shortsellers speculeren op een koersdaling en hebben dan ook miljarden verloren door de snelle stijging van GameStop-aandelen.

Het HBO-project is niet het eerste project over GameStop. Donderdag kondigde Netflix de documentaire To The Moon, van schrijver Mark Boal (The Hurt Locker, Zero Dark Thirty), aan. MGM kocht de filmrechten van het nog te verschijnen boek The Antisocial Network van Ben Mezrich over de beursgekte. Ook werden twee documentaires aangekondigd door kleinere productiehuizen.